середа, 07 грудня 2022 16:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов: Росія сконає в історичне небуття

Данілов: Росія сконає в історичне небуття
Росія має зникнути як воєнно-політичний суб'єкт у тих межах, в яких вона існує на мапі, сказав секретар РНБО Олексій Данілов. Фото: Facebook.com/rnbou

Секретар Ради національної безпеки Олексій Данілов назвав гарантію безпеки для України.

Росія має зникнути як воєнно-політичний суб'єкт у тих межах, в яких вона поки що існує, з мапи світу. Це найнадійніша гарантія безпеки для України і світу в цілому, написав Данілов у Facebook.

"Для досягнення поставлених верховним головнокомандувачем завдань цілі України будуть закінчуватися там, де цього потребуватимуть національні інтереси, а українські стратегічні інтереси закінчаться там і тоді, коли закінчиться так звана Росія і сконає в історичне небуття. Так звана Росія має зникнути як воєнно-політичний суб'єкт у тих межах, в яких вона поки що існує, з мапи світу – це найнадійніша (якщо хтось ще не зрозумів) гарантія безпеки для України і світу в цілому", – заявив секретар РНБО.

Закликами "не допустити ескалації конфлікту" окремі особи намагаються приховати власну бездіяльність і безвілля, сказав Данілов.

"Створюється стійке враження, що головна мета тих, хто повторює цю мантру – підмінити реальні кроки ширмою бездіяльності і безвілля", – зауважив секретар РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію треба ізолювати: Польща розкритикувала розмови з Путіним

Данілов нагадав, що війна розпочалась 27 лютого 2014 року, коли російські окупанти захопили Крим. "Продовжилася кривавою бійнею у Луганській і Донецькій областях, і вступила в активну фазу 24 лютого 2022 року з повномасштабним вторгненням РФ в Україну", – написав.

"Для нас не може бути більшої ескалації, ніж вбивство режимом Путіна 444 українських дітей, тисяч військових і цивільних, втрата території і руйнування нашого мирного життя", – заявив Данілов.

Україна використовує усі доступні і законні засоби і методи для покарання ворога, а також звільнення нашої території, сказав секретар РНБО.

"Всі об'єкти на окупованій території України, де є хоча б дрібний фрагмент російської трикольорової ганчірки, є нашими легітимними і потенційними цілями", – заявив.

Якщо переговори будуть, то з іншим президентом РФ, а не з Володимиром Путіним, сказав президент України Володимир Зеленський.

15 листопада Зеленський представив лідерам "Великої двадцятки" українські пропозиції з 10 пунктів, які мають зупинити російську агресію і гарантувати Україні безпеку.

Путін не хоче завершувати війну, він хоче взяти паузу, сказав Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Данілов: Росія сконає в історичне небуття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі