вівторок, 06 грудня 2022 20:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Росію треба ізолювати: Польща розкритикувала розмови з Путіним

Росію треба ізолювати: Польща розкритикувала розмови з Путіним
Через політику ізоляції РФ можна досягти бажаних цілей, сказав заступник міністра закордонних справ Польщі Мартін Пшидач. Фото: МЗС Польщі

Польща критично ставиться до контактів західних лідерів з президентом країни-агресорки Російської Федерації Володимиром Путіним.

Росію потрібно ізолювати. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Мартін Пшидач, повідомили RMF FM.

"Ми віримо, що політика ізоляції Росії може досягти бажаної мети. І ми критично ставимося до всіх цих закликів, спроб переговорів, тому що це тільки посилює Володимира Путіна. Він вважає: якщо мене кличуть, то вони слабшають, значить, я повинен продовжувати свою політику", – сказав польський урядовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Державний секретар США: Путін – варвар

Пшидач прокоментував заяву президента Франції Еммануеля Макрона, що Захід має розглянути потребу РФ у так званих гарантіях безпеки, якщо Путін погодиться на переговори про припинення війни проти України.

Цю заяву французького лідера важко зрозуміти, оскільки Росії ніхто не загрожує, сказав польський урядовець.

"Від кого Росія має отримати гарантії безпеки, на думку президента Франції? Хто хоче напасти на Росію? РФ ніщо не загрожує, Росія є загрозою для інших. Якщо комусь і потрібні гарантії безпеки, так це Україні і країнам Центрально-Східної Європи проти російської загрози", – заявив Пшидач.

"Я якось розмовляв з одним із французьких дипломатів і запитав його, що він уявляє, коли думає про Росію. Наприклад, у мене перед очима Катинь, а він каже: ні, у мене перед очима запряжені кіньми сани, що мчать по снігу, і гарна музика. На жаль, частина французької еліти досі так дивиться на РФ попри Бучу, попри все, що відбувалося в Маріуполі", – сказав заступник міністра закордонних справ Польщі.

Російський агресор має програти війну "не під час переговорів, а на полі бою", заявив Пшидач.

Минулого тижня Макрон заявив, що Захід повинен розглянути, як задовольнити потребу РФ в гарантіях безпеки, якщо Путін погодиться на переговори про припинення війни в Україні.

Єдиною гарантією для Росії може бути тільки "гуманізм європейської судової системи ‒ після вироку в Гаазі не передбачено смертної кари", сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

У листопаді польський Сенат визнав владу РФ терористичним режимом.

Зараз ви читаєте новину «Росію треба ізолювати: Польща розкритикувала розмови з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі