вівторок, 04 квітня 2023 15:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов назвав помилку Заходу щодо Росії

Данілов назвав помилку Заходу щодо Росії
Секретар РНБО Олексій Данілов сказав про величезні помилки минулих західних керманичів. Фото: Facebook.com/rnbou

Помилкою Заходу є те, що вони думають, що з Росії можна зробити демократію.

Росія – шовіністична країна. Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в Українському кризовому медіа-центрі у вівторок, повідомляє Gazeta.ua.

"На превеликий жаль, Російська Федерація своєю пропагандою, своїми грошима і багатьма іншими формами впливу змогла комусь донести, що вони є в домінанті. З ними погодились, у 94-у році було прийнято рішення, що треба зробити монополію на ядерну зброю на Росії. Її забрали у нашої країни, в Казахстану. І Захід зробив собі монстра під назвою Росія. І вважали, що вони будуть усім цим управляти", – сказав Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна стане членом НАТО – Столтенберґ

"Росіяни – люди нахабні. Вони почали цим користуватися так, як вони вважали за необхідне. І помилка Заходу, що вони вважають, що можуть зробити з Росії якесь демократичне утворення. Це просто неможливо, тому що Росія – це є Азія. А Азія і демократія це не завжди є суміжні... У деяких країнах перетинаються. Але там не має бути шовізінзму, який є червоним кольором по всій Росії", – зазначив секретар РНБО.

Данілов сказав про величезні помилки минулих західних керманичів.

Після 24 лютого минулого року Україна "поламала ці тренди", зі слів секретаря.

Російська Федерація ніколи юридично не набувала статусу постійного члена Ради Безпеки ООН. Зміна таблички "Радянський Союз" на табличку "Російська Федерація" стала найбільшим дипломатичним шахрайством ХХ століття РФ потрібно вигнати з цього органу, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Данілов назвав помилку Заходу щодо Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі