середа, 08 червня 2022 17:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Щоб Путін забирався геть з України: Канада вдарила по РФ новими санкціями

Щоб Путін забирався геть з України: Канада вдарила по РФ новими санкціями
Санкції Канади стосуються російських нафтогазової і хімічної галузей. Фото: pixabay.com

Канада запровадила нові санкції проти Російської Федерації.

Країна оголосила про нові секторальні санкції проти російської нафтогазової і хімічної галузей, повідомляє Укрінформ.

Йдеться про заборону на "експорт 28 послуг, критично важливих для роботи нафтової, газової та хімічної промисловості, в тому числі технологічних, управлінських, бухгалтерських і рекламних".

Нафтова, газова та хімічна галузі промисловості, які підпадають під дію нових санкцій, забезпечують 50% доходів федерального бюджету РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люксембург заморозив російські активи майже на €4,3 млрд

"Оголошені сьогодні заходи чинять додатковий тиск на президента Путіна, щоб той негайно вивів свої війська з української території", - заявила міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі.

У травні Канада запровадила додаткові санкції проти російських олігархів, членів їхніх сімей та близьких соратників президента РФ Володимира Путіна. Також під персональні санкції потрапив Путін.

Лідери країн "Великої сімки", серед яких Канада, домовилися про поступове зниження залежності від російських енергоносіїв.

Зараз ви читаєте новину «Щоб Путін забирався геть з України: Канада вдарила по РФ новими санкціями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі