середа, 08 червня 2022 15:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Люксембург заморозив російські активи майже на €4,3 млрд

Люксембург заморозив російські активи майже на €4,3 млрд
Люксембург заблокував банківські депозити та цінні папери понад 90 фізичних та 1100 юридичних осіб. Фото: Pexels

У Люксембурзі заморозили майже €4,3 млрд російських активів.

Під санкції потрапили приблизно 100 людей, повідомляє Luxemburg Times.

У міністерстві фінансів Люксембургу сказали, що держава долучилася до санкцій, пов'язаних з російським вторгненням в Україну.

Заблоковані активи включають банківські депозити та цінні папери понад 90 фізичних та 1100 юридичних осіб. Їх ідентифікували через реєстри підприємств і компаній Люксембургу, каже міністерка фінансів Люксембургу Юріко Бакес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС запровадив санкції проти "коханки Путіна" та дітей Пєскова. Хто ще у списку

Через місяць від початку повномасштабної війни Люксембург заморозив російських активів на €2,5 млрд. Опозиція тоді висловила сумніви, що уряд заблокував усі активи російських олігархів.

У вівторок парламентський комітет зустрівся з Бакес. Вони розглянули виконання санкцій Люксембургом та спрогнозували їхній вплив на фінансовий сектор країни.

Європейський Союз почав роботу над новими санкціями проти Російської Федерації.

Це буде сьомий пакет обмежень та заборон. Нові санкції мають бути ще жорсткішими. Зокрема, у контексті газу, який РФ ще може продавати, а також відключення всіх російських банків від системи SWIFT, зокрема - Газпромбанку.

Зараз ви читаєте новину «Люксембург заморозив російські активи майже на €4,3 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі