середа, 18 травня 2022 09:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Канада запровадила персональні санкції проти Путіна і Ко

Канада запровадила персональні санкції проти Путіна і Ко
Канада вирішила заборонити в'їзд 1000 підснакційних росіян, серед яких Путін. Фото: nta.ua

Канада вирішила заборонити в'їзд тисячі росіян, які потрапили під санкції через повномасштабне вторгнення РФ до України.

До цього списку входить президент РФ Володимир Путін. Про це повідомив міністр внутрішньої безпеки Марко Мендічіно в Twitter.

"Перед обличчям жорстокої атаки режиму Путіна Канада стоїть на стороні України – і ми притягнемо Росію до відповідальності за її злочини. Ось чому ми щойно оголосили, що забороняємо приблизно 1000 росіянам, включаючи Путіна та його спільників, в'їзд до Канади", – написав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Австралія наклала санкції на Киву

В'їхати до Канади також не зможуть російський міністр оборони Сергій Шойгу, міністр закордонних справ Сергій Лавров, міністр юстиції Костянтин Чуйченко.

Зокрема, Мендічіно внесе зміни до Закону про імміграцію та захист біженців (IRPA), аби гарантувати, що підсанкційні росіяни не зможуть приїхати в Канаду.

"Ці зміни дозволять Агентству прикордонної служби Канади (CBSA) відмовляти у в'їзді та видворяти осіб, які підпадають під санкції, а також дозволять посадовим особам з питань імміграції, біженців та громадянства Канади (IRCC) відмовляти у видачі віз", – йдеться у повідомленні.

Вказано, що після набуття чинності ці поправки до IRPA застосовуватимуться до всіх іноземних громадян, які підпадають під санкції Канади, а також до всіх членів родини, які їх супроводжують. IRPA встановлює критерії для всіх іноземців та постійних мешканців, які прагнуть в'їхати в країну, а також визначає фактори, які роблять особу не в'їздною.

Австралія ухвалила рішення про санкції стосовно понад 70 російських політиків та більш як 30 "міністрів" з так званих ЛНР і ДНР. До переліку потрапив також російський пропагандист Володимир Соловйов. Відповідно до нових санкцій, заборони на поїздки торкнуться 75 депутатів Держдуми Росії, 20 "міністрів" так званої ДНР та 12 - ЛНР.

Зараз ви читаєте новину «Канада запровадила персональні санкції проти Путіна і Ко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі