середа, 11 листопада 2009 14:23

Чорноморський флот РФ скоротить дев"ять тисяч севастопольців

Чорноморський флот РФ скоротить дев"ять тисяч севастопольців
На Чорноморському флоті РФ з початку реформування Збройних Сил Росії скорочено дві тисячі працівників, ще дев"ять тисяч попереджено про майбутнє скорочення.

Про це повідомив виконуючий обов"язки директора Севастопольського міського центру зайнятості Олександр Шапіро в прямому ефірі Севастопольської регіональної державної телерадіокомпанії.

При цьому він додав, що "в жовтні ми отримали списки на скорочення ще 1 тис. 800 осіб, і ринок праці Севастополя відчуває постійний тиск за рахунок процесів скорочення на ЧФ РФ".

Відповідаючи на запитання, "чи є на сьогоднішній день у міському центрі зайнятості актуальні вакансії для вільнонайманих працівників ЧФ РФ, які скоротять ", Шапіро сказав: "Всього до нас на облік з тієї кількості скорочених прийшло близько 600 осіб, 430 з них отримали в центрі зайнятості соціальні послуги. Зараз на обліку 300 осіб, тобто ми вже працевлаштували 130 осіб ". За твердженням керівника служби зайнятості міста, "проблема працевлаштування колишніх працівників ЧФ РФ полягає в тому, що вони з досить високим фінансовим забезпеченням і претендують на максимальний рівень допомоги з заробітної плати. Тобто, люди з певними амбіціями, з гордістю і за флот, і за країну, з досвідом. І вони не погоджуються на ту роботу, яка зараз є".

Водночас, за словами Шапіро, "відсоток скорочених працівників ЧФ РФ, які до нас доходять, досить невеликий, тому що 40-50% тих працівників і службовців на ЧФ РФ, що скорочено - це люди пенсійного віку. Тобто, це не клієнти служби зайнятості. Частина людей з тих чи інших причин просто не стають до нас на облік ".

У тих, хто стає на облік, продовжив директор служби зайнятості, "ситуація така: вони повинні усвідомити своє становище, нове місце на досить жорсткому ринку праці, та адекватно приймати життєво важливі рішення. Вони ризикують просто засидітись, чекаючи вступу в ту ж саму річку 2-тисячних, 3-тисячних, 4-тисячних заробітних плат. Їх (таких зарплат) у цій ситуації вже просто не буде. Це потрібно усвідомлювати ".

Нагадаємо, ЧФ Росії має залишити територію України в 2017 році, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Чорноморський флот РФ скоротить дев"ять тисяч севастопольців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі