вівторок, 02 квітня 2024 16:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Цієї весни може бути ще дві-три російські масовані атаки - ГУР

Цієї весни може бути ще дві-три російські масовані атаки - ГУР
У квітні ворог планує виробити близько 40 ракет Х-101, повідомив представник ГУР Вадим Скібіцький. Фото: gur.gov.ua

Весною росіяни можуть вдатися до ще двох-трьох масованих атак на енергетичні об'єкти України.

При цьому локальні ворожі обстріли можуть продовжуватись, сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Зараз у Росії, за нашою оцінкою, залишається близько 950 високоточних ракет оперативно-стратегічного та стратегічного рівня з дальністю у понад 350 кілометрів. Ми спостерігаємо тенденцію, що вони, як правило, намагаються тримати свої запаси на рівні не менше 900 ракет", - розповів представник ГУР.

Коли росіяни накопичують понад 900 ракет, тоді вони розпочинають серію ударів, сказав Скібіцький.

І навпаки – коли запаси підходять до 900 одиниць - ворог робить паузу у масованих ударах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ за місяць збили майже тисячу безпілотників і поклали майже 30 тис. росіян - інфографіка

"Росія, за нашими даними,у квітні планує виробити близько 40 ракет Х-101. Ми прогнозуємо, що росіяни зможуть провести ще кілька масованих атак (дві три - саме масованих), а далі будуть змушені знову взяти деяку паузу для накопичення ракет та "шахедів". Проте окремі локальні обстріли можуть при цьому продовжуватись", - сказав Скібіцький.

"Агресор накопичує запас крилатих ракет 3М-14 "Калібр" і має у своєму розпорядженні не менше 260 одиниць. Причому в їхніх планах виробити 30 таких ракет у квітні цього року", - розповів представник ГУР.

У ніч на 22 березня росіяни завдали комбінованого ракетного-авіаційного удару по об'єктах критичної інфраструктури України. Ворог застосував 151 засіб повітряного нападу - 63 безпілотники типу Shahed і 88 ракет. Протиповітряна оборона знищила 92 повітряні цілі.

У ніч на 29 березня росіяни атакували Україну 60 безпілотниками і 39-а ракетами різних типів. Ворог атакував об'єкти паливно-енергетичного сектору. ППО знищила 84 повітряні цілі.

Зараз ви читаєте новину «Цієї весни може бути ще дві-три російські масовані атаки - ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі