вівторок, 12 липня 2011 14:24

Чиновник Тимошенко може померти

Чиновник Тимошенко може померти

У судовому засіданні за обвинуваченням колишнього в.о. міністра оборони Валерія Іващенка оголошена перерва до 11:00 середи 13 липня.

Cуд пішов до нарадчої кімнати для розгляду клопотанню захисту Іващенка про зміну запобіжного заходу, після чого секретар суду оголосив присутнім про те, що засідання відновить у середу в 11.00.

Захист Іващенка знову попросив Печерський райсуд Києва змінити йому запобіжний захід через поганий стан здоров'я.

"Захист просить змінити запобіжний захід Валерію Іващенку з утримання під вартою на підписку про невиїзд", - заявив клопотання адвокат Борис Нечипоренко.

"Якщо його залишити в СІЗО, у найкращому разі він може стати інвалідом, а в гіршому - просто померти від хвороб", - зазначив захисник.

20 серпня 2010 року Генпрокуратура порушила проти Іващенка кримінальну справу за зловживання владою або службовим становищем.

Його звинувачують у тому, що він у листопаді 2009 року, знаходячись на посаді тимчасово виконуючого обов'язки глави Міноборони, підписав складений керуючим санацією "Феодосійського судомеханічного заводу" план санації.

Цим документом передбачена реалізація державного майна, у тому числі трьох причалів, бомбосховища й будинків, що забезпечували розміщення й зберігання мобілізаційних матеріальних резервів.

Іващенко 20 травня 2011 року був переведений з СІЗО в Лікарню швидкої медичної допомоги в Києві, де до 23 травня перебував в одній палаті. 25 травня Іващенко перевели до слідчого ізолятора.

У другій половині червня Іващенко почав безстрокове голодування на знак протесту проти упередженості колегії суддів Печерського райсуду, що очолює суддя Сергій Вовк, однак незабаром він відмовився від такої ідеї.

Зараз ви читаєте новину «Чиновник Тимошенко може померти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі