пʼятниця, 19 березня 2021 04:13

Чиновниця вказала на плюси для Європи від членства України в ЄС і НАТО

Чиновниця вказала на плюси для Європи від членства України в ЄС і НАТО
Від членства України в ЄС і НАТО виграє і Європа. Фото: nato.int

Україна і Європа однаково виграють від членства нашої держави в ЄС та НАТО.

"Я не маю сумніву, що від довгоочікуваного членства України в ЄС та НАТО однаково виграють як Україна, так і вся Об'єднана Європа. А інтеграція нашої економіки до внутрішнього ринку Європейського Союзу вже сьогодні є найкращим інструментом боротьби з монополіями та можливістю створення конкурентної економіки. Це справжній драйвер змін", - заявила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина у Німеччині на зустрічі з державним міністром у справах Європи Міхаелем Ротом, пише Урядовий портал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна вже кандидат на статус основного союзника США поза НАТО. Надати його - пріоритет Байдена

Вона наголосила, що попри пандемію коронавірусу та російську агресію на Донбасі, Україна продовжує структурні реформи, зокрема банківського сектору, земельну реформу, трансформацію в енергетичній сфері, приватизацію. Найбільшим викликом залишається судова реформа.

Стефанішина також наголосила на важливості формування стратегічної візії ЄС щодо східного сусідства у межах Конференції про майбутнє Європи, що розпочнеться у травні.

17 березня прем'єр-міністр Денис Шмигаль поінформував, що урядова делегація вирушає до Німеччини, де заплановані переговори на найвищому рівні та участь у четвертому Українсько-німецькому бізнес-форумі.

Зараз ви читаєте новину «Чиновниця вказала на плюси для Європи від членства України в ЄС і НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі