понеділок, 18 липня 2022 10:46

Чи можуть повернути Венедіктову й Баканова на свої посади – у Зеленського пояснили

Чи можуть повернути Венедіктову й Баканова на свої посади – у Зеленського пояснили
Президент Володимир Зеленський відсторонив Ірину Венедіктову від посади генерального прокурора, а Івана Баканова – від виконання обов'язків голови СБУ. Фото: УНІАН

В Офісі президента відповіли, чи можливе повернення Ірини Венедіктової та Івана Баканова на свої посади після того, як будуть відомі результати службових перевірок. Президент Володимир Зеленський відсторонив Венедіктову від посади генерального прокурора, а Баканова – від виконання обов'язків голови СБУ.

Заступник керівника ОП Андрій Смирнов 18 липня зазначив, що вчорашні укази президента "не означають фактичне звільнення цих керівників". Про це заявив під час національного телемарафону.

"Будемо дивитися за результатами тих перевірок і розслідувань, що будуть проведені, і вже після цього тільки президентом буде ухвалено рішення про скерування до парламенту відповідних подань", – прокоментував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відповів на заяву Медведєва про "судний день"

Смирнов також додав, що можуть виникнути питання особисто до Баканова та Венедиктової.

"Будь-які питання можуть виникнути до будь-кого. Це нормально. Але коментувати хід цих службових перевірок я не маю права, бо мені не відомо, що там, я їх не проводжу", – підсумував він.

Минулого місяця Зеленський заявляв, що не підтримує звільнення Баканова з посади голови СБУ.

Іван Баканов на посаді голови СБУ – з серпня 2019 року. Керував "Студією Квартал-95", очолював партію "Слуга народу".

Американське видання Politico з посиланням на джерела повідомляло, що Зеленський планує звільнити Баканова через захоплення російськими окупантами Херсона й зрадників у відомстві.

Верховна Рада призначила Ірину Венедіктову генпрокуроркою у березні 2020 року. Її кандидатуру пропонував Зеленський.

На позачергових парламентських виборах 2019-го вона була третьою в списку партії "Слуга народу". Тимчасово виконувала обов'язки директорки ДБР.

Зеленський повідомив про відсторонення з посад Ірини Венедіктової та Івана Баканова. Пояснив, що зробив це через "масив злочинів" працівниками Офісу генпрокурора та СБУ проти нацбезпеки України. Це ставить дуже серйозні запитання до керівників (цих структур. - Gazeta.ua), сказав у вечірньому зверненні 17 липня.

Зараз ви читаєте новину «Чи можуть повернути Венедіктову й Баканова на свої посади – у Зеленського пояснили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі