вівторок, 18 травня 2010 10:05

Ченці Печерської Лаври передали Медведєву ікону для Путіна

Ченці Печерської Лаври передали Медведєву ікону для Путіна

Президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв відвідали Хрестовоздвиженський храм Свято-Успенської Києво-Печерської лаври.

Як повідомили в прес-службі Президента України, глави держав були присутні на молебні Києво-Печерським святим.

"Глави держав були присутні на молебні Києво-Печерським святим. Службу здійснив настоятель Української православної церкви (у підпорядкуванні Московського патріархату) Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Володимир", - сказано в повідомленні.

Як повідомляє Комсомольская правда в Украине, російський президент висловив бажання побачитися з митрополитом Володимиром. Зустріч пройшла без преси.

Крім того, священнослужителі підготували гостеві подарунки - факсимільне перевидання Пересопницького Євангелія - книги, на якій присягають Президенти України під час інавгурації, і дві ікони засновників Києво-Печерської лаври Феодосія Печерського і його вчителя святого Антонія.

Причому цей подвійний подарунок призначається не тільки для президента Росії. Священики сподіваються, що одна з ікон залишиться у Дмитра Медведєва, другу він передасть Володимиру Путіну.

Зараз ви читаєте новину «Ченці Печерської Лаври передали Медведєву ікону для Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі