понеділок, 14 січня 2013 15:42

Це якесь ноу-хау. Хлопці неграмотні, їх треба садити за юридичну парту - Олійник про можливе звернення опозиції до Євросуду

Це якесь ноу-хау. Хлопці неграмотні, їх треба садити за юридичну парту - Олійник про можливе звернення опозиції до Євросуду
Володимира Олійника здивувало бажання опозиції звернутись до Євросуду через призначенння Соркіна. Фото: liga.net

Бажання опозиції звернутися до Європейського суду із прав людини щодо невизнання призначення нового голови НБУ Ігоря Соркіна — юридично неграмотне, тому безперспективність цього позову — очевидна.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

"Ну тут ще є питання, чи прийме цей позов Європейський суд. Справа в тому, що коли туди звертається громадянин за порушенням конституційних прав, то це компетенція Європейського суду, а коли туди звертаються політичні партії..то я вперше таке чую".

"Назва в нього навіть говорить за себе - Європейський суд з прав людини, там є і відповідні конвенції, на такий позов від партії їм можуть сказати: "Шановні, у Вас є Конституційний суд, у Вас є своя судова система, ви ж не грайтеся". Мені здається безперспективність цього позову. Я жодного разу не чув, що позивачем в Європейському суді були політичні партії, при тому, що як правило, держави виступають відповідачем", - додав політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція нарахувала 22 "кнопкодава" на голосуванні по Соркіну

Окрім того, на його думку - "це якесь ноу-хау. Я думаю, що Євросуд скаже їм наводити порядок в себе. Це така мильна булька і просто піар, бо хлопці неграмотні і їх треба садити за юридичну парту, аби вони вчити основи і теорію держави й права".

Говорячи про можливу реакцію Партії регіонів на подібні дії, він зазначив: "Якщо їхні дії нікчемні, то як ви будете реагувати на такі дії? Та ніяк. Якщо вона буде в правовому руслі, то це інша справа".

За його словами, треба сповна "задіяти національну систему". Він нагадав, що "в справі Волкова він і був суб'єктом подання, бо були порушені його права. Волков всі суди в Україні пройшов, а потім звернувся до Європейського. А в яких судах наші були?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиції таки дали представництво у делегації ПАРЄ

Також, говорячи про бажання опозиції звернутись до інших міжнародних правових інстанцій, він зауважив: "Наприклад МФВ, невже вони думають, що така інстанція, буде оцінювати обрання голови НБУ? Вони спитають: "Є повноваження? Ким підписано? Тоді, ми матимемо з вами справу".

Нагадаємо, Микола Томенко сьогодні заявив, що опозиція хоче оскаржити в Євросуді обрання Соркіна главою НБУ, оскільки аналіз Батьківщини показує, що 22 депутати від Партії регіонів, які фізично не присутні в Раді, проголосували за призначення Соркіна.

Зараз ви читаєте новину «Це якесь ноу-хау. Хлопці неграмотні, їх треба садити за юридичну парту - Олійник про можливе звернення опозиції до Євросуду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі