четвер, 02 серпня 2018 17:07

Це ще не кінець: Луценко розказав про справу Холодницького

Це ще не кінець: Луценко розказав про справу Холодницького
Генпрокурор Юрій Луценко вважає, що догана керівнику САП Назару Холодницькому - це не кінець справи. Фото: УНІАН

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів про догану керівнику САП Назару Холодницькому — це не кінець. Про це він сказав на брифінгу 2 серпня.

"Це ще не кінець історії, якщо буде звернення директора НАБУ Артема Ситника про бажання оскаржувати цю справу, то КДКП надасть таке рішення і її можна буде оскаржити в законом встановлених інстанціях. Якщо надійдуть інші звернення щодо ймовірних порушень пана Холодницького, то вони будуть розглянуті точно так же і в такому ж порядку.

Цей орган виніс рішення не таке, про яке я клопотав, але якщо ми хочемо запровадити нові інституції, ми маємо з повагою ставитися до одностайного рішення КДКП - про те, що вони не вбачають можливості звільнення Холодницького. Наступного тижня КДКП опублікує причини свого рішення".

Україна не повинна повертатися до часів Пшонки.

"Закон полягає в тому, що Луценко не повинен приймати рішення, інакше ми всі повернемося назад до пам'ятного Пшонки. Як тільки дійде рішення КДКП, підпишу наказ про те покарання для Холодницького, яке визначила КДКП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали умови звільнення Холодницького

У підрозділах Генеральної прокуратури не готували проект підозри Холодницькому. Ця справа знаходиться в слідстві СБУ. Вона переведена туди, тому що прокуратура втратила право слідства за нововідкритими справами. Якщо слідство СБУ буде вбачати можливість винесення підозри Холодницькому, я, як Генпрокурор, їх підтримаю.

Щоб обвинувачувати когось у впливі на свідка, який має дати завідомо неправдиві покази, треба встановити, що ці покази були дійсно завідомо неправдиві. Якщо пан Холодницький спілкується зі свідком, а потім свідок дає їх, як хтось вважає, неправдиві покази, то треба це довести. Наразі є багато звинувачень у розголошенні інформації, тому посадові особи ГПУ, НАБУ, САП, СБУ, МВС і всіх інших правоохоронних органів мають припинити позаслужбове "сам на сам" спілкування зі свідками і фігурантами справи і навіть з журналістами чи депутатами".

26 липня КДКП не звільнила з посади керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, але визнала обґрунтованими скарги щодо дисциплінарних порушень. Його підозрюють у втручанні в слідство. У середині липня дисциплінарна комісія також рекомендувала не звільняти Холодницького.

Зараз ви читаєте новину «Це ще не кінець: Луценко розказав про справу Холодницького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі