четвер, 20 жовтня 2022 08:38

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це правова вистава" – ISW про оголошення Путіним "воєнного стану"

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) прокоментували указ російського диктатора Володимира Путіна про запровадження "воєнного стану" на окупованих територіях України.

В указі президента РФ не прописані наступні негайні кроки в умовах цього "воєнного стану". Також там не йдеться про підвищення готовності. У новому звіті ISW зазначили, що це лише "правова вистава".

Цим указом Путін надав широкі повноваження гауляйтерам захоплених регіонів. Місцеві окупанти до 22 жовтня мають розробити й подати конкретні пропозиції щодо наступних кроків. Аналітики ISW вважають, що додаткова інформація стане очевидною, коли окупанти запровадять ці пропозиції, які частково керуватимуться, імовірно, Кремлем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це вже не вперше. Данілов назвав мету рішення Путіна про "воєнний стан"

Російський диктатор також залишив можливість для розширення своїх декларацій про запровадження воєнного стану. В указі Путін зазначив, що "у разі необхідності в Росії в період дії воєнного стану можуть застосовуватися інші заходи". Тому тут "двері відчинені" для майбутніх розширень урядових повноважень.

"Мета так званого воєнного стану – легітимізація дій російських військових, одночасно створюючи основу для майбутньої мобілізації та внутрішніх обмежень", – пояснили аналітики.

Автор: understandingwar.org
  Карта Росії та захоплених територій України по рівнях "готовності", яку оголосив Путін
Карта Росії та захоплених територій України по рівнях "готовності", яку оголосив Путін

Російський диктатор Володимир Путін запровадив воєнний стан в анексованих Херсонській, Запорізькій, Донецькій і Луганській областях.

Західні військові чиновники припускають, що захисники України можуть звільнити Херсон від російських загарбників у другій декаді жовтня. У Збройних силах України підтвердили, що до Херсона українським військовим залишилося не так уже й багато. Однак попереду багато роботи.

Звільнена територія Херсонщини на 14 жовтня – 1170 кв. км. А це – 29 населених пунктів на північ від Херсона в Бериславському районі. Лінія фронту наблизилась до Берислава і проходить біля Милового, розповів депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

Зараз ви читаєте новину «"Це правова вистава" – ISW про оголошення Путіним "воєнного стану"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі