вівторок, 18 жовтня 2022 10:47

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ наближаються до Херсона – Гуменюк

ЗСУ наближаються до Херсона – Гуменюк
Українські захисники продовжують успішний контрнаступ. Фото: Генштаб ЗСУ

Українські захисники продовжують успішний контрнаступ.

У Збройних силах України зазначили, що до Херсона українським військовим не так уже й багато залишилося. Однак слід розуміти, що попереду багато роботи. Про це зазначила керівниця об'єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

Вона зауважила, що українські воїни контратакують і продовжують наближатися до Херсона. Однак про його звільнення говорити ще зарано.

"Просторами Херсонщини ми рухаємося вперед. До самого обласного центру вже не так далеко, але роботи ще багато", – наголосила Гуменюк.

За її словами, ворог збільшив своє корабельне угруповання, незважаючи на те, що море з боку України продовжує штормити. За даними відомства, в акваторії Чорного моря перебувають шість кораблів, з яких два – ракетоносії. До того ж, водами курсують два великі десантні кораблі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Херсонщині ЗСУ "приземлили" російський Су-25

"Це психологічна операція. Прозорий натяк на те, що десантна операція можлива, і вони до чогось готуються. Але ракетоносії споряджені 16 ракетами типу "Калібр" і можуть бути використані по будь-якому регіону", – підкреслила Гуменюк.

Вона додала, що високоточні ракети ворог може використовувати для атаки об'єктів критичної інфраструктури України. Тому вкотре попросила не ігнорувати повітряну тривогу і закликала не панікувати.

Звільнена територія Херсонщини на 14 жовтня – 1170 кв. км. А це – 29 населених пунктів на північ від Херсона в Бериславському районі. Лінія фронту наблизилась до Берислава і проходить біля Милового, розповів депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

Західні військові чиновники припускають, що захисники України можуть звільнити Херсон від російських загарбників у другій декаді жовтня.

На деокупованих територіях Херсонщини поліція фіксує всі злочини Росії, відкриває кримінальні провадження за всіма фактами.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ наближаються до Херсона – Гуменюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі