вівторок, 17 травня 2022 21:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Частину української армії зарезервували на випадок нападу Лукашенка

Частину української армії зарезервували на випадок нападу Лукашенка
Україна резервує частину армії, на випадок якщо Кремль змусить президента Білорусі Олександра Лукашенка атакувати. Фото: eastnews.ua

Україна змушена резервувати частину військ на випадок, якщо Кремль змусить Білорусь вторгнутися. Вздовж кордону постійно активно маневрують білоруські війська.

У північних областях, звідки вигнали загарбників, відбуваються обстріли з території РФ, написав міністр оборони Олексій Резніков у Facebook.

Він додав, що Росія готується до ведення затяжної війни.

"Війна переходить у затяжну фазу. Ми бачимо, як на Херсонщині, у Запорізькій області російські окупанти активно здійснюють інженерні та фортифікаційні роботи, щоб за необхідності перейти до оборони", - зауважив він.

На зайнятих територіях окупанти викрадають, катують і вбивають людей. Війна руйнує українську економіку. Потреба в ресурсах щоразу збільшується.

"Затягування війни спричиняє ризик глобальної продовольчої кризи, а також чергової міграційної кризи. З огляду на це ми хочемо перемогти ворога і звільнити наші території в найкоротший термін. Не дати Росії затягнути конфлікт", – наголосив Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь почала другий етап підготування військ і радіомоніторинг на кордоні з Україною

Він пояснив, що перемогу України може пришвидшити лише міжнародна допомога. Україні потрібно багато танків, бронемашин, засобів ураження на довгих дистанціях. Чим швидше надходитиме ця допомога, тим краще.

Білоруські військові почали проявляти активність на кордоні з Україною. Їхнє керівництво каже, що йдеться про "захист від українців і військ НАТО". Жителі Гомельської області помітили біля кордону фортифікації та блокпости.

Зараз ви читаєте новину «Частину української армії зарезервували на випадок нападу Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі