пʼятниця, 25 листопада 2011 21:09

"Бютівець" Жеваго переїжджає в Лондон - ЗМІ

"Бютівець" Жеваго переїжджає в Лондон - ЗМІ

Член фракції БЮТ Костянтин Жеваго збирається переїжджати на Туманний Альбіон.

Британська преса пише про те, що український олігарх збирається переїхати до Лондона і підшукує там школу для дітей, передає Економічна правда з посиланням на "Корреспондент".

Інтерес до Жеваго у британців прокинувся після того, як він вніс щедру пожертву початковій школі Сент-Мері в Південному Лондоні - 100 тис фунтів стерлінгів.

"Неймовірно щедра дотація від виконавчого директора Ferrexpo - першої східноєвропейської компанії, чиї акції котируються на Лондонській фондовій біржі, - буде використана для фінансування роботи 85 добровольців, які будуть працювати в школі, де половина дітей слабкі в англійській мові та математиці, до того ж для 80% хлопців англійська мова не рідна", - пише London Evening Standard.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БЮТівець Жеваго - в списку молодих мільярдерів світу за версією Forbes

За словами мільярдера, його вразила неграмотність британських учнів.

"В Україні ми маємо грамотність на рівні 99% населення, і я хочу підняти на ноги менш привілейованих дітей в Лондоні, де проводжу один день на тиждень", - заявив Жеваго.

Він зазначив, що його інвестиція в Сент-Мері - перший філантропічний крок у Великобританії.

За інформацією місцевих ЗМІ, 37-річний Жеваго з дружиною Аліною сподіваються переїхати з Києва до Лондона і підшукують навчальний заклад для дітей - нібито вони вже оглянули найкращі приватні школи британської столиці.

Нагадаємо, статки Жеваго оцінюють у 3,2 млрд доларів. На даний момент він - останній олігарх, який не покинув лави БЮТ після вироку Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівець" Жеваго переїжджає в Лондон - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі