вівторок, 19 червня 2012 10:51

"Бютівці" вимагають розгляду касації без участі Тимошенко

"Бютівці" вимагають розгляду касації без участі Тимошенко
Андрій Кожем'якін вимагає від влади виконати резолюцію ПАРЄ. Фото: liga.net

Фракція "БЮТ-Батьківщина" вимагає від керівництва держави розгляду касаційної скарги екс-прем'єра Юлії Тимошенко без тиску на суд.

Про це виступаючи з парламентської трибуни сказав лідер фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Кожем'якін.

За його словами, "бютівці" наполягають, аби розгляд касації проходив згідно українського законодавства , "без будь-яких надуманих зволікань".

Кожем'якін проінформував, що Тимошенко написала листа до суду з проханням розглядати справу без її  участі. "Бютівець" впевнений, що якщо розгляд справи знову перенесуть, то це свідчитиме про те, що українського правосуддя не існує, а судами керує президент Віктор Янукович.

"Влада максимально затягує час, аби завадити Юлії Володимирівні звернутися до Європейського суду з прав людини тому, що вирок буде один - виправдальний", - зауважив Кожем'якін.

Депутат запевнив, що якщо розгляд касації буде відбуватися незаконно, то фракція  "БЮТ-Батьківщина"  буде застосовувати всі законні важелі, аби змусити керівництво держави дотримуватися законодавства.

Він також нагадав, що 24 травня була ухвалена резолюція ПАРЄ, в якій від України вимагається припинити застосування вибіркового провосуддя. Кожем'якін закликав владу виконати її.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівці" вимагають розгляду касації без участі Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі