вівторок, 29 січня 2008 08:38

БЮТ пригадав Семенюк "Луганськтепловоз" і вимагає кримінальної справи

Фракція БЮТ вимагає від Генеральної прокуратури України порушити кримінальну справу проти голови Фонду державного майна України Валентини Семенюк у зв"язку з порушеннями під час приватизації "Луганськтепловозу".

Про це повідомив народний депутат, член фракції БЮТ Валерій Писаренко.

"Ми вимагаємо від Генеральної прокуратури порушення кримінальної справи, продовження розслідування "прихватизаційної" діяльності пані Семенюк і притягнення її до судової відповідальності", - сказав він.

За словами Писаренка, за його ініціативою Генеральна прокуратура здійснила перевірку законності конкурсу з продажу державного пакета акцій підприємства ВАТ "ХК "Луганськтепловоз" і виявила порушення чинного законодавства під час приватизації.

Зокрема, наголосив він, Генпрокуратура встановила, що у день скасування Господарським судом Києва ухвали про заборону проведення конкурсу з продажу пакета акцій Фондом державного майна України видано наказ про поновлення конкурсу.

Крім того, цього ж дня головою ФДМУ затверджено протокол засідання робочої групи, яким не допущено до участі у конкурсі ВАТ "Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат" та ВАТ "Дніпровагонмаш". "Перевірка Генпрокуратури встановила - при проведенні конкурсу фактично була відсутня змагальність. Саме це призвело до того, що держбюджет недоотримав кошти від приватизації", - підкреслив Писаренко, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ пригадав Семенюк "Луганськтепловоз" і вимагає кримінальної справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі