середа, 01 червня 2011 15:39

БЮТ хоче запровадити дитячого омбудсмена

БЮТ хоче запровадити дитячого омбудсмена

Народний депутат фракції "БЮТ-Батьківщина", член комітету ВР з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту і туризму Євген Суслов ініціює створення робочої групи з вивчення питання запровадження інституту дитячого омбудсмена.

Як повідомила прес-служба БЮТ, на думку Суслова, захистом прав дітей в країні має займатися окрема спеціально уповноважена на це особа, з чітко визначеним переліком повноважень, які мають бути закріплені законодавчо.

"Сьогодні в Україні одна людина займається питаннями захисту як громадян в цілому, так і дітей. На моє глибоке переконання, ці повноваження необхідно розділяти, виокремивши напрямок щодо захисту прав дітей", - заявив депутат.

Суслов повідомив, що робоча група, яка працюватиме над створенням інституту дитячого омбудсмена, розроблятиме відповідний законопроект.

Парламентарій також вважає, що наразі ситуація із захистом прав дітей в країні знаходиться в незадовільному стані і потребує термінового покращення через ухвалення відповідного законодавства та введення інституту дитячого омбудсмена.

Суслов також висловив занепокоєння, що Україна досі не приєдналася до Гаазької конвенції щодо захисту прав дітей.

Він нагадав, що є ініціатором ухвалення закону, яким забороняється усиновлення дітей громадянами тих країн, з якими не підписані відповідні угоди.

"Але і цей закон "завалили" у парламенті", - сказав "бютівець".

Слід зазначити, що 1 червня, як День захисту дітей, встановлено в Україні "на підтримку ініціативи Міністерства України у справах сім'ї та молоді, Всеукраїнського комітету захисту дітей, Національного фонду соціального захисту матерів і дітей "Україна - дітям" та інших громадських організацій..." згідно з Указом президента України "Про День захисту дітей" від 30 травня 1998 року № 568/98.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ хоче запровадити дитячого омбудсмена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі