четвер, 15 грудня 2022 23:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Кидають в атаки все і всіх: Зеленський розповів про тактику окупантів на Донбасі

Кидають в атаки все і всіх: Зеленський розповів про тактику окупантів на Донбасі
Зеленський закликав швидше виганяти окупантів з української землі. Фото: president.gov.ua

Російські окупанти на Донбасі продовжують використовувати тактику "м'ясних хвиль", кидаючи в наступ на українські позиції все і всіх, що мають. Однак прорвати оборону вони не в змозі, тому росіяни розлючено знищують українські міста і села - щоб не було де оборонятися.

Окупанти просто руйнують населені пункти фізично, дощенту, зазначив президент України Володимир Зеленський у зверненні 15 грудня.

"Єдиний шлях, як це припинити, – це витісняти крок за кроком російських терористів з нашої української землі. Це продовжувати тиск на Росію" - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бахмут перетворений на пекло, але російські чорти не прорвуться: Подоляк розповів про обстановку в Бахмуті

Зеленський також подякував українським військовослужбовцям за те, що вони роблять для перемоги України у війні.

За даними західних аналітиків, на Донбасі армія РФ веде наступальні операції в районі Бахмута. Українські війська відбили атаки російських окупантів в районі Бахмута, в 14 км на південь від Бахмута в районі Курдюмівки та у 23 км на північний схід від Бахмута в районі Білогорівки, Соледара і Бахмутського. Російські "воєнкори" стверджували, що росіяни вели штурми на північний схід від Бахмута в районі Яковлівки та Підгородного. Тим часом на східних околицях Бахмута проти ЗСУ ведуть бої підрозділи групи "Вагнера". Бойові дії перемістилися з промзони на східній околиці Бахмута в житлові райони. Засновник російської ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що бої в Опитному тривають, а ЗСУ чинять в цьому районі запеклий опір.

Докладаючи всіх зусиль для стабілізації ситуації на сході, Сили оборони України готуються до різних сценаріїв розвитку подій в найближчі місяці. Про це сказав головнокомандувач збройними силами України Валерій Залужний.

Зараз ви читаєте новину «Кидають в атаки все і всіх: Зеленський розповів про тактику окупантів на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі