вівторок, 23 листопада 2010 15:51

Брат Балоги очолив Закарпатську обласну раду

Брат Балоги очолив Закарпатську обласну раду

23 листопада закарпатські депутати обрали нового спікера. Ним став рідний брат Віктора Балоги - Іван.

До президентських виборів він був першим заступником голови обласної держадміністрації.

На першій сесії новообраної обласної ради зареєструвалися 105 депутатів із 108. Після складання присяги депутати приступили до кадрових призначень. Фракція Єдиний Центр висунула свого кандидата – Івана Балогу. Більше претендентів на посаду спікера не було. За нього проголосували 95 депутатів. Дев'ятеро обранців утрималися від голосування.

"Для області обрання Балоги-молодшого спікером не стало несподіванкою. Бо вже кілька років говориться, що в Івана є всі шанси очолити обласну раду", - прокоментував Gazeta.ua закарпатський політолог Сергій Федака.

"Тепер, коли Єдиний Центр у облраді є найбільшою фракцією – 46 депутатів – це стало ще більш можливим. Як змогли обласні "регіонали" домовитися з "єдиноцентристами"? Думаю, вони просто виконали вказівку Києва піти на контакт", - продовжив він.

Після обрання голови обласної ради депутати взялися за розгляд кандидатур на його заступників.

Нагадаємо, що 12 листопада президент Віктор Янукович призначив Віктора Балогу міністром з питань надзвичайних ситуацій. Це вже друге призначення Балоги в МНС. Вперше Віктор Іванович опинився в кріслі "головного рятівника країни" у вересні 2005 року.

Одразу після цього призначення лави партії "Єдиний Центр", яку очолює Балога, покинула народний депутат Леся Оробець.

Також звільнився син Ганни Герман Микола, який був заступником очільника МНС.

Зараз ви читаєте новину «Брат Балоги очолив Закарпатську обласну раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі