пʼятниця, 14 жовтня 2022 00:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Боррель: Євросоюз збільшить обсяг військової допомоги для України

Боррель: Євросоюз збільшить обсяг військової допомоги для України
Боррель сподівається, що новий пакет військової допомоги буде схвалений ЄС вже 17 жовтня. Фото: picture-alliance

Європейський Союз планує значно збільшити обсяги військової підтримки України. Вони можуть скласти до трьох мільярдів євро, що виділяються коштом Європейського фонду миру.

Крім того, ЄС планує створити військово-навчальну місію, яка працюватиме в інтересах ЗСУ на постійній основі, заявив високий представник з питань дипломатії ЄС Жозеп Боррель, повідомляється на сайті Євросоюзу.

Боррель сподівається, що вже 17 жовтня ЄС схвалить новий пакет військової допомоги.

"Зараз, коли Путін посилює ескалацію, ми повинні рішуче продовжувати надавати Україні підтримку стільки, скільки це необхідно, і так довго, як це необхідно" - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна і Франція підписали угоду про гранти на постачання зброї

В Офісі президента України, коментуючи цю новину, зазначили, що раді рішенню ЄС і сподіваються, що разом з Європою Україна спільно розправиться з ворогом.

Уряд Естонії тим часом також затвердив новий пакет військової допомоги Україні для боротьби з російськими окупантами. У нього входить зимове спорядження, обладнання та амуніція.

Франція працює над постачанням для потреб ЗСУ шести додаткових гаубиць Caesar, які повинні були бути передані Данії, а також зенітних ракет. Париж продовжує надавати Україні всебічну військову допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Боррель: Євросоюз збільшить обсяг військової допомоги для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі