четвер, 22 грудня 2022 20:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Блінкен: Путін не налаштований на дипломатію

Блінкен: Путін не налаштований на дипломатію
Підтримки Україні від США буде стільки, скільки потрібно, сказав Ентоні Блінкен. Фото: Getty Images

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін, як і раніше, "не виявляє інтересу до серйозної дипломатії".

Сполучені Штати Америки будуть надавати потужну підтримку Україні. Про це сказав державний секретар США Ентоні Блінкен на пресконференції.

Президент США Джозеф Байден учора запевнив президента України Володимира Зеленського про підтримку стільки, скільки буде потрібно, сказав держсекретар.

"Збереження цієї підтримки має вирішальне значення, оскільки президент Путін, як і раніше, не виявляє інтересу до серйозної дипломатії", – заявив Блінкен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Питання вирішене" – Зеленський підбив підсумки зустрічі з Байденом

Дипломатія є єдиним способом завершити війну, сказав Блінкен.

"Поки президент Путін не змінить свій курс, найкращий спосіб наблизити перспективи миру, наблизити перспективи повноцінної дипломатії – це збереження нашої сильної підтримки України", – заявив.

21 грудня Зеленський зустрівся у Білому Домі з Байденом.

Того ж дня президент США підписав меморандум про виділення до $1 млрд. Кошти підуть на надання зброї та оборонних послуг Україні і підготовку українських військових. Нова військова допомога передбачає, зокрема, систему протиракетної оборони Patriot.

Також Зеленський виступив у Конгресі. Представники Демократичної і Республіканської партій назвали промову президента України надихаючою і своєчасною.

Зараз ви читаєте новину «Блінкен: Путін не налаштований на дипломатію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі