пʼятниця, 05 квітня 2024 23:35

Блінкен підтвердив, що Китай посилює підтримку РФ

Блінкен підтвердив, що Китай посилює підтримку РФ
Держсекретар США Ентоні Блінкен розповів про підтримку РФ Китаєм. Фото: ВВС

Китай надає РФ допомогу "у величезних масштабах".Пекін забезпечує "інструменти, матеріали та технічну експертизу".

Допомога була сконцентрована на російському виробництві оптичного обладнання та ракетного палива, а також на космічному просторі, заявив державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен на зустрічі з міністрами закордонних справ країн ЄС і НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не повинно бути переможців і переможених": в Китаї зробили чергову заяву щодо війни в Україні

Він вважає, що допомога "не тільки сприяє агресії Росії в Україні, а й загрожує іншим країнам".

Блінкен закликав союзників зробити три речі. Він попросив їх безпосередньо висловити свою стурбованість щодо Китаю під час двосторонніх зустрічей, публічно розповісти про поглиблення співробітництва і вжити відповідних заходів щодо організацій і компаній, які зміцнюють промислову базу Росії.

Напередодні президент США Джо Байден обговорив це питання в телефонній розмові безпосередньо з головою КНР Сі Цзіньпіном. Білий дім повідомив, що Байден висловив занепокоєння "підтримкою Китаєм російської оборонно-промислової бази та її впливом на європейську і трансатлантичну безпеку".

Вашингтон бачить, як Китай "починає допомагати відновлювати російську оборонну промислову базу, по суті, компенсуючи торгівлю з боку європейських партнерів". Адміністрація Байдена особливо стурбована поставками палива для ракет.

Зараз ви читаєте новину «Блінкен підтвердив, що Китай посилює підтримку РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі