четвер, 02 лютого 2023 16:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Бити на 300 км: Резніков сказав про потребу у далекобійних ракетах

Бити на 300 км: Резніков сказав про потребу у далекобійних ракетах
Успіх України на полі бою – це успіх партнерів також, сказав міністр оборони Олексій Резніков. Фото: mil.gov.ua

Україні потрібні далекобійні ракети.

Якби була можливість завдати удару на відстані 300 км, російські окупанти не змогли б забезпечувати оборону. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков на спільному засіданні Кабінету міністрів і Європейської комісії, повідомляє Gazeta.ua.

"Якби у нас була можливість завдати удару на відстані 300 км, російська армія не змогла б забезпечувати оборону і була змушена програти", ‒ сказав Резніков.

Україна готова надавати будь-які гарантії, що зброя партнерів не буде залучена до атак на російську територію, заявив.

"Ми маємо достатньо цілей на тимчасово окупованій території України і готові координувати цілі з нашими партнерами", ‒ сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рубікон пройдено" – друг України Науседа зробив заяву про винищувачі

"Успіх України на полі бою – це ваш успіх також. Ми очікуємо, що цей рік принесе нові можливості. Щоб перемогти, нам треба захопити стратегічну ініціативу", ‒ сказав Резніков.

Міністр закликав партнерів допомогти із системами Patriot і SAMP/T, IRIS-T і NASAMS.

Також сказав про потребу у танках і бронетехніці. Подякував партнерам за рішення щодо їх постачання на восьмій зустрічі у форматі "Рамштайн".

Заявив про необхідність у збільшенні кількості артилерії та снарядів і зброї, здатної перевершити і знищити засоби радіоелектронної боротьби і ППО РФ.

Україна веде переговори із союзниками щодо передачі реактивної авіації і ракет з дальністю ураження 300 км. Новий консенсус союзників щодо підтримки України має бути рішучим і послідовним, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Цього місяця Сполучені Штати Америки оголосили про передачу Україні 31 танка M1 Abrams. Також – про допомогу боєприпасами.

Уряд Німеччини оголосив про передачу танків Leopard 2. Видав дозвіл на реекспорт іншим країнам. Велика Британія передасть ескадрон танків Challenger 2.

Про передачу танків також заявили Польща і Канада.

Зараз ви читаєте новину «Бити на 300 км: Резніков сказав про потребу у далекобійних ракетах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі