вівторок, 18 липня 2023 05:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Бербок закликала країни ООН примусити РФ повернути викрадених українських дітей

Бербок закликала країни ООН примусити РФ повернути викрадених українських дітей
Голова МЗС Німеччини Анналена Бербок закликала повернути українських дітей. Фото: ВВС

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок закликала країни ООН об'єднати зусилля й примусити Росію повернути українським батькам їхніх дітей, вивезених проти волі до РФ.

Попри всі розбіжності у поглядах в міжнародному співтоваристві, це питання не повинно стати предметом обговорення, заявила вона під час виступу на засіданні Ради Безпеки ООН, передає Укрінформ.

"Депортовані діти належать своїм батькам. Їх треба повертати додому, в Україну, зараз",– підкреслила Бербок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вивозять українських дітей у "кадетський корпус"

Вона наголосила, що за 500 днів світ побачив на власні очі звірства росіян у Бучі, Ірпіні, Харкові, а також почув історії матерів, чиїх дітей украв російський уряд.

Однак, за її словами, це лише верхівка айсберга в порівнянні з усіма масштабами війни РФ проти України.

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна та уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової за співучасть у викраденні дітей з України.

27 квітня Парламентська асамблея Ради Європи визнала геноцидом депортацію і насильницьке переміщення російськими окупантами українських дітей на територію РФ. Підтримала притягнення до відповідальності винних.

Зараз ви читаєте новину «Бербок закликала країни ООН примусити РФ повернути викрадених українських дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі