вівторок, 24 вересня 2024 02:38

Путін ніколи не вкраде майбутнє світу - Зеленський в ООН

Путін ніколи не вкраде майбутнє світу - Зеленський в ООН
Президент України Володимир Зеленський заявив, що Володимиру Путіну не вдастсься вкрати майбутнє миру. Фото: Офіс президента

Росіяни та їх диктатор Володимир Путін намагаються підірвати єдність усіх держав та вкрасти у них мирне майбутнє. Їм не вдасться це зробити.

Всі світові держави прагнуть жити у мирі та злагоді. Україна підтримує зусилля, спрямовані на те, щоб усі країни були єдиними, у безпеці та суворо дотримувалися Статуту ООН, розповів президент України Володимир Зеленський на саміті ООН в США.

"І ви всі бачите, хто завжди не тільки виступає проти цього, а й активно працює на підрив світової єдності. Цього разу, під час роботи над Пактом майбутнього, та сама невелика група із семи спільників на чолі з Росією знову діяла деструктивно, незмінно виступаючи проти будь-яких глобальних ініціатив, які зміцнюють ефективність Статуту ООН", - додав він.

Україна готується до проведення другого Саміту миру, розповів Зеленський.

Буде документ для Саміту миру, за допомогою якого можна було б максимально швидко залагодити конфлікт із Росією та добитися справедливого завершення війни.

Зеленський попросив усі країни долучитися до майбутнього саміту.

Президент пояснив, чому став більш відкритим у питанні переговорів з Росією.

Справедливою є та перемога, результат якої задовольняє всіх - тих, хто поважає міжнародне право, тих, хто живе в Україні, тих, хто втратив своїх близьких і рідних, зазначив він.

Зеленський сказав, що Кремль взагалі не має бажання припиняти бойові дії на будь-яких розумних умовах.

Там де Москва веде порожню риторику, Київ пропонує реальну формулу встановлення миру, зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Путін ніколи не вкраде майбутнє світу - Зеленський в ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі