вівторок, 24 вересня 2024 04:53

Кримський міст пропонується демонтувати: у Гаазі розпочались слухання за українським позовом

Кримський міст пропонується демонтувати: у Гаазі розпочались слухання за українським позовом
Суд в Гаазі розглядає позов щодо незаконності будівництва Кримського моста. Фото: Цензор

У Гаазі розпочались слухання за позовом України проти Росії у сфері морського права.

Україна вимагає демонтувати Кримський міст і припинити інші незаконні дії РФ у Чорному та Азовському морях, пише Deutsche Welle.

Росія зневажає міжнародне право, намагаючись повернутися до часів СРСР, а до цього - Російської імперії, заявив посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Антон Кориневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керченський міст "доживає свої дні", фото

"Чи може одна країна в односторонньому порядку вивести велику водойму, ціле море, з-під правового режиму, встановленого Морською конвенцією? Україна продемонструє, що відповідь на це питання може бути тільки негативною", - сказав він.

Росія вважає, що претензії України "безпідставні і безперспективні", адже Азовське море і Керченська протока є "внутрішніми водами" РФ, на які не поширюється дія Морської конвенції.

Україна не просто бореться за повернення Криму.

Вона бореться за відновлення справедливості, за можливість для кожного кримчанина повернутися додому, у свій Крим, вільний від Росії та страху, заявив президент України Володимир Зеленський.

Він заявив, що Крим обов'язково буде вільним.

Зараз ви читаєте новину «Кримський міст пропонується демонтувати: у Гаазі розпочались слухання за українським позовом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі