вівторок, 19 вересня 2023 12:58

Байден пояснив, чому хоче на другий термін

Байден пояснив, чому хоче на другий термін
Президент США Джо Байден вважає, що на карту поставлено демократію. Фото: eastnews.ua

Президент Сполучених Штатів Америки 80-річний Джо Байден уже збирає гроші для своєї передвиборчої кампанії.

Він визнав стурбованість з приводу свого віку, але заявив, що балотуватиметься на другий термін, оскільки демократія під загрозою, пише Reuters.

"Багато людей зосередилися на моєму віці. Я розумію це. Повірте, я знаю це краще за будь-кого", – сказав Байден своїм прихильникам під час заходу зі збору коштів у Нью-Йорку.

На виборах 2020 року Байден переміг експрезидента Дональда Трампа і може знову зустрітися з ним наступного року. Трамп є фаворитом у боротьбі за висування у президенти від Республіканської партії у 2024 році.

"Я балотуюся, тому що на карту поставлена демократія. І нехай не буде жодних сумнівів, Трамп і його республіканці сповнені рішучості зруйнувати американську демократію. А я завжди захищатиму і боротимуся за неї", – наголосив американський лідер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден запропонує ООН чіткий план, щоб зупинити РФ

Байден виступить перед Генеральною асамблеєю ООН 19 вересня. Він вимагатиме від лідерів продовжувати підтримувати Україну у війні з Росією. Президент прагнув згуртувати світ, щоб протистояти російському диктатору Володимиру Путіну.

"Я не буду на боці диктаторів накшталт Путіна. Можливо, Трамп та його друзі зможуть йому вклонитися, але я цього не зроблю", – наголосив президент США.

Водночас Трамп зазначає, що має добрі стосунки з Путіним, хоча й на посаді президента він нібито жорстко ставився до Росії.

Президент США Джо Байден під час переговорів з українським лідером Володимиром Зеленським хоче почути від нього про ситуацію на полі бою та успіхи ЗСУ. Їхня зустріч має відбутися 21 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Байден пояснив, чому хоче на другий термін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі