пʼятниця, 14 жовтня 2011 12:35

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Азаров переконаний, що нову справу проти Тимошенко порушили обгрунтовано

Азаров переконаний, що нову справу проти Тимошенко порушили обгрунтовано

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає обгрунтованим порушення нової кримінальної справи стосовно екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"Якщо відповідні органи таку справу порушили, значить, у них були підстави порушити", - сказав він журналістам у п'ятницю в Умані (Черкаська область).

При цьому він додав: "А що вони повинні були робити? Робити вигляд, що цього не знають, не помічають?".

Азаров також зазначив, що за $405,5 млн боргу, які вимагає Міністерство оборони РФ від українського уряду, хтось повинен відповісти. "Хто має відповісти? Ті, хто приймали це рішення, хто звалив цей борг на країну, на державу", - підкреслив Азаров.

Як повідомлялося, стосовно Тимошенко порушено нову кримінальну справу за покладання боргів корпорації ЄЕСУ на бюджет України. В СБУ підкреслюють, що підставою для порушення нової кримінальної справи проти екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Тимошенко став лист Міноборони РФ Кабінету міністрів, в якому порушувалося питання погашення заборгованості ЄЕСУ в сумі $ 405,5 млн.

Разом з тим, перший заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов заявив, що СБУ не висувала Тимошенко звинувачень у справі про борги ЄЕСУ. "Ніякого обвинувачення не висунуто", - заявив він на прес-конференції в четвер.

Зараз ви читаєте новину «Азаров переконаний, що нову справу проти Тимошенко порушили обгрунтовано». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі