четвер, 13 жовтня 2011 20:06

Лазаренка можна екстрадувати через третю країну - Піскун

Лазаренка можна екстрадувати через третю країну - Піскун

Екс-прем'єр-міністра України Павла Лазаренка можна екстрадувати зі Сполучених Штатів Америки.

Таку думку висловив народний депутат з фракції Партії регіонів, колишній Генеральний прокурор Святослав Піскун.

"Кримінальне переслідування, яке було порушено в Україні проти Лазаренка, не закрите за жодною статтею. Тому це не просто можливо, а коли повернеться Лазаренко, це буде навіть необхідно", - зазначив колишній генпрокурор.

На запитання, чи можливо Лазаренка екстрадувати зі США, Піскун відповів: "Ну чому ж, можна. Якщо підготувати необхідні документи, але в нас немає договору про екстрадицію зі Сполучених Штатів. Треба робити це через третю країну".

Водночас Піскун не знає подробиць міжнародних правил щодо того, коли Лазаренка можна екстрадувати: чи під час його теперішнього ув'язнення, чи вже після звільнення із в'язниці у США.

"Це міжнародні правила. Треба знати подробиці. Не знаю - чи звільниться, чи не звільниться. Це вже третє питання", - резюмував Піскун.

Нагадаємо, СБУ порушила справу проти екс-прем'єрів України Юлії Тимошенко та Павла Лазаренка за борги корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) перед Росією.

Зараз ви читаєте новину «Лазаренка можна екстрадувати через третю країну - Піскун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі