четвер, 07 липня 2022 08:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Армія РФ виснажена й не має сил атакувати на декількох напрямках – Данілов

Армія РФ виснажена й не має сил атакувати на декількох напрямках – Данілов
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що Росія більше не має сил атакувати більш ніж на одному напрямку фронту. Фото: УНІАН

Росія вже не має сил атакувати більш як на одному напрямку фронту.

За чотири місяці після початку вторгнення з'явилися ознаки виснаження арсеналу Росії. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, пише WSJ.

Після перших помилок Росія знайшла тактику, яка працює. На початковому етапі вторгнення росіяни намагалися здійснити прориви вглиб української території. Вони значною мірою зазнали невдачі та втратили елітні підрозділи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вже не два-три тижні. Арестович дав прогноз, коли буде українська перемога

Зараз російські війська наступають кроками під прикриттям артилерії.

"Росія скупчує велику кількість артилерії та бронетехніки на кожному квадратному кілометрі, з яким українські військові не в змозі впоратися, і це дає росіянам перевагу", – каже Данілов.

За його словами, поки що Україна має вести оборонну війну.

"Прибуття минулого місяця американських високомобільних артилерійських ракетних систем HIMARS дозволило Україні завдати удару саме по тих російських цілях, які раніше були поза досяжністю українського обладнання. Росіяни беззахисні перед ними (HIMARS. – Gazeta.ua)", – каже він.

Данілов додає, що українська армія використовувала так багато озброєння та боєприпасів радянських часів, що поступово їй необхідно буде покладатися на озброєння НАТО.

Раніше Данілов заявляв, що на сьогодні приблизно 1 млн українців набувають бойового чи військового досвіду. Згодом українська якість переважить російську кількість. За словами посадовця, за чотири місяці повномасштабної війни Росії проти України відбулася максимальна мілітаризація України замість "демілітаризації", якої добивалася Російська Федерація.

Зараз ви читаєте новину «Армія РФ виснажена й не має сил атакувати на декількох напрямках – Данілов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі