середа, 19 жовтня 2011 14:33

Януковичу вдасться домогтись оптимальної ціни на газ - Волга

Януковичу вдасться домогтись оптимальної ціни на газ - Волга

Президент Віктор Янукович надзвичайно вдало обрав момент для ревізії газових контрактів із Москвою.

Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" заявив екс-голова Держфінпослуг Василь Волга. Він письмово відповів на запитання із Лук'янівського СІЗО, де його утримують.

"Думаю, Януковичу вдасться добитися оптимальної ціни на газ. Влада стала ефективною та динамічною. На порядку денному стоїть питання соціалізації української економіки через зміну способу розподілу результату економічних процесів. На сьогодні він розподіляється так: у першу чергу — корпорації та їх засновники, в другу — держава, в третю — громадянин. А має бути навпаки — громадянин, держава, корпорації", - сказав він.

Волга вірив у те, що Янукович поставив перед собою завдання відсунути від влади крупний капітал, корпорації та будувати соціальну державу.

"Напередодні виборів декілька разів зустрічався з Януковичем. Розмови були тривалі — від години до 3. Впевненості в побудові успішної держави додала його інавгураційна промова. В ній були слова про те, що президент завершить 20-річний невдалий експеримент з побудови країни дикого капіталізму, а влада, зрештою, повернеться обличчям до простої людини. Але вийшло трохи не так. Корпорації дійсно припинили впливати на владу — вони владою стали. Український уряд — найбагатший уряд Європи, якщо дивитися на кількість міністрів-мільярдерів. Я був єдиною людиною в цьому уряді, яка не є власником великих корпорацій чи бодай маленького бізнесу. Але досвід, який я отримав за півтора року роботи, безцінний", - зауважив Волга.

Повністю інтерв'ю читайте тут: "Декілька разів зустрічався з Януковичем"- Василь Волга у СІЗО схуд на 10 кг

Зараз ви читаєте новину «Януковичу вдасться домогтись оптимальної ціни на газ - Волга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі