пʼятниця, 30 вересня 2011 18:12

Януковича зловили на порожній балаканині про повернення ощадбанківських заощаджень

Януковича зловили на порожній балаканині про повернення ощадбанківських заощаджень

Обіцянка президента Віктора Януковича до кінця цього року зайнятись поверненням заощаджень вкладникам Ощадбанку СРСР, яку він оголосив в інтерв'ю журналістам у Варшаві, є несерйозною і нереальною.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий.

"Серйозного наміру тут немає. Адже треба визнати борг Ощадбанку перед вкладниками як державний борг, обслуговувати його, нараховувати відсотки. Усе залежить від юридичних норм, які будуть відновлювати вартість", - сказав Лановий.

За його словами, ті гроші, які зараз нібито збираються повертати, у сьогоднішніх номіналах будуть у чотири рази менше, ніж у 1996-97 роках, коли приймався відповідний закон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович хоче продовжити "ощадбанківську" справу Тимошенко

"Влада буде у чотири рази менше віддавати. До того ж вже більша частина вкладників втратила права чи життя, чи виїхала закордон. Тобто це просто слова, декларація", - упевнений експерт.

Крім того, Лановий висловив здивування з приводу того, звідки влада братиме кошти для повернення старих боргів.

"Немає грошей. Уся держава у боргах, багато позичає і ще збирається при цьому віддавати борги? Це все несерйозно. Це так, аби лише сказати", - резюмував Лановий.

Зараз ви читаєте новину «Януковича зловили на порожній балаканині про повернення ощадбанківських заощаджень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі