середа, 11 травня 2011 17:16

Обіцяне Азаровим підвищення зарплат обернеться черговим стрибком цін — Лановий

Обіцяне Азаровим підвищення зарплат обернеться черговим стрибком цін — Лановий

В бюджеті цього року не було заплановано підвищення зарплат для бюджетників.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив екс-міністр економіки Володимир Лановий.

"Сьогоднішнє рішення уряду про підвищення зарплат медикам і вчителям — це виконання політичної вказівки після мітингів та страйків вчителів. Тому і задовольняють їхні вимоги, задобряють. Їхні вимоги справедливі — все в економіці змінюється і прибутки мільярдерів зростають, а у бюджетників ні? Ціни ж і витрати підскочили", — сказав він.

Лановий вважає, що гроші на додаткові виплати бюджетникам дадуть із 30 млрд грн, які залишилися з минулого року.

"Ці гроші перейшли в бюджет цього року. Це кошти запозичені, але не використані. Вони є дефіцитом для цього року. За рахунок цих грошей захотіли вирішити політичне завдання. Це буде емісія, яка збурить ринки і збільшить ціни на продовольчі товари. Я ще з початку року говорив, що найбільшою проблемою буде інфляція. Якщо передбачали, що буде 9—10 % інфляція, потім 12, то я думаю, що 20% — це мінімум. Якщо не видавати гроші, то збільшуватимуться політичні втрати, а видавати — загубити економіку. І тільки гірше буде", — підсумував Лановий.

Нагадаємо, на сьогодні ранковому засіданні уряду прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що з 1 липня поточного року заробітна плата вчителя підвищиться на 170 грн, лікаря-хірурга — на 200 грн. Підвищення зарплат стосується 3,5 млн працівників.

Зараз ви читаєте новину «Обіцяне Азаровим підвищення зарплат обернеться черговим стрибком цін — Лановий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі