четвер, 11 березня 2010 19:47

Янукович приймав Абрамовича у Межигір"ї

Янукович приймав Абрамовича у Межигір"ї

Російський мільярдер Роман Абрамович, який у середу прилетів до Києва приватним літаком "Boing 767-33A/ER", пізно ввечері зустрічався із президентом України Віктором Януковичем.

"Янукович приймав Романа Аркадійовича у своїй віллі "Межигір"я", - повідомило кореспондента Gazeta.ua джерело у Москві. - Зустрічалися пізно ввечері. Роман Аркадійович приїхав туди як власник холдингу "Євраз" і цікавився долею пакета акцій "Індустріального союзу Донбасу", який у січні придбав у Віталія Гайдука (колишній секретар Ради національної безпеки та оборони. - Gazeta.ua). Цю оборудку патронувала Юлія Тимошенко, тоді ще прем"єр-міністр. Роман Аркадійович хотів переконатися, чи президент Віктор Янукович підтверджує всі зобов"язання України, які взяла на себе Тимошенко під час цієї операції. Необхідну політичну легалізацію купівлі металургійних активів Абрамович отримав. Він провів у гостях в Януковича кілька годин і надранок відлетів".

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД) заснована 1995-го. Як холдингова компанія володіє пакетами акцій підприємств гірничо-металургійного комплексу: Алчевського металургійного комбінату, Дніпровського металургійного комбінату ім. Дзержинського, меткомбінату Dunaferr (Угорщина) і ISD – Huta Czestochowa (Польща). У 2008-му корпорація перебувала серед 30 найбільших виробників сталі у світі, продукувала понад 10 млн. тонн сталі на рік.

У січні 2010-го за пакет акцій ІСД 50%+2 група інвесторів на чолі з російським бізнесменом Олександром Катуніним заплатила $2 млрд. Джерело Gazeta.ua у Москві проте зазначає, що фактичним новим власником пакету акцій ІСД є російська гірничо-металургійна компанія "Євраз" Романа Абрамовича.

Зараз ви читаєте новину «Янукович приймав Абрамовича у Межигір"ї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі