пʼятниця, 28 травня 2010 08:59

Янукович переведе частину "сухопутників" зі Львова в Одесу

Янукович переведе частину "сухопутників" зі Львова в Одесу

Президент України Віктор Янукович не унеможливлює переведення аеромобільного факультету Академії Сухопутних військ ім. гетьмана Сагайдачного Національного університету Львівська політехніка зі Львова в південний регіон країни.

Про це Янукович заявив журналістам у Львові, коментуючи ситуацію довкола звернення деяких представників громадськості і духівництва Одеси до керівництва держави щодо повернення в місто вищого військового учбового закладу, який готує фахівців для Сухопутних військ ВСУ.

За словами Президента, він ще не розглядав на офіційному рівні це питання, тому що на сьогодні це питання не є невідкладним.

Водночас, Янукович зазначив, що свого часу, коли очолював уряд, виступав проти переведення у повному складі військового інституту з Одеси до Львова.

"Це було політичне рішення тодішнього політичного керівництва держави, його прийняв Президент Ющенко, а прем"єр-міністр Тимошенко це підтримала", - зазначив глава держави.

Водночас, посилаючись на думки експертів, Янукович зазначив, що у Львівському регіоні немає належних умов для підготовки військовослужбовців аеромобільних військ. Він пояснив, що їх підготовка пов"язана з погодно-кліматичними умовами, а також з наявністю належної матеріально-технічної бази, яка є кращою на півдні України.

"Є специфіка спеціальних підрозділів Збройних сил, яку потрібно забезпечити", - зазначив Президент.

Водночас, Янукович визнав, що на переведення учбового закладу з Одеси до Львова вже витрачено багато коштів, а тому повернути усе назад вже неможливо і недоцільно.

"Треба зробити, на мою думку, базу підготовки десантників на півдні, біля Чорного моря. Частина (Академії сухопутних військ) - факультет, два факультети мають бути там і готуватися на відповідній базі", - вважає він.

Глава держави зазначив, що у питаннях реформування Збройних сил України не повторюватиме помилки попередньої влади.

Раніше Львівська облрада попросила Януковича не повертати Академію сухопутних військ до Одеси.

УНІАН, Інтерфакс
Зараз ви читаєте новину «Янукович переведе частину "сухопутників" зі Львова в Одесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі