середа, 08 липня 2009 16:34

"Львівська політехніка" отримала від Тимошенко спецстатус

"Львівська політехніка" отримала від Тимошенко спецстатус

Сьогодні, 8 липня, уряд надав спеціальний статус Національному університету "Львівська політехніка".

Таке рішення ухвалено на сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів.

Раніше прем"єр-міністр Юлія Тимошенко зазначала, що таким чином буде забезпечено підтримку цього навчального закладу, а також надано можливість виховувати молодих наукових працівників.

Вона уточнила, що мова йде про надання "Львівській політехніці" спеціального статусу самоврядного дослідного національного вищого навчального закладу.

"Львівська політехніка в наступному році відзначатиме своє 165-річчя. Це дійсно значна дата, оскільки таких вищих шкіл, як Львівська політехніка, в Україні небагато", - сказала Тимошенко.

За матеріалом Корреспондент.net


Національний університет "Львівська політехніка" - найстаріший технічний навчальний заклад України та Східної Європи. Історія Львівської політехніки почалася від часу заснування у 1844 році Технічної академії у Львові. І ось уже понад 160 років вона готує висококваліфікованих фахівців, є генератором технічних ідей та винаходів, передовим освітнім та науковим осередком.

Нині Національний університет "Львівська політехніка" - вищий навчальний заклад ІV рівня акредитації, випускники якого працюють в усіх галузях економіки нашої держави та в багатьох країнах світу.

Львівська політехніка - це 12 навчально-наукових інститутів, а також інститут дистанційного навчання, Інститут післядипломної освіти, Львівський ордена Червоної зірки інститут Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та Інститут освіти, культури та зв"язків з діаспорою, технічний та техніко-економічний коледжі, дві гімназії, 32 навчально-лабораторних корпуси, 14 гуртожитків, 3 спортивно-оздоровчих табори для студентів та викладачів, народний дім "Просвіта".

Зараз ви читаєте новину «"Львівська політехніка" отримала від Тимошенко спецстатус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі