четвер, 14 березня 2013 13:44

Янукович не поспішав вітати Папу Римського, зате відразу поздоровив комуніста Сі Цзіньпіна

Янукович не поспішав вітати Папу Римського, зате відразу поздоровив комуніста Сі Цзіньпіна
Повідомлення з вітальними побажаннями понтифіку на сайті українського президента з'явилося лише сьогодні в обід. Фото: expres.ua

Президент України Віктор Янукович не поспішав офіційно вітати з обранням Папою Римським Франциска І.

Повідомлення з вітальними побажаннями понтифіку на сайті президента з'явилося лише сьогодні в обід.

"Від імені Українського народу та від себе особисто прошу прийняти сердечні вітання з нагоди обрання Вас на престол Святого Петра. Щиро бажаю, щоб Всемогутній Господь зміцнив Ваші душевні і тілесні сили та дарував благодатну поміч у нелегких справах", - йдеться у вітанні Глави держави.

Янукович висловив переконання, що діяльність новообраного Глави Святого Престолу сприятиме подальшому утвердженню християнських цінностей, поглибленню міжрелігійного діалогу та братерській співпраці між церквами.

"Прагну запевнити Вас, що ми вважаємо надзвичайно важливим подальший плідний розвиток традиційно добрих стосунків між Україною і Святим Престолом", - наголосив президент України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший аргентинець, перший Франциск: новий Папа Римський постав перед паствою

Водночас Янукович відразу після призначення привітав комуніста Сі Цзіньпіна з обранням на посаду Голови Китайської Народної Республіки. Відповідне повідомлення опубліковано сьогодні вранці на офіційному сайті президента.

Разом із тим, нового Папу Римського вже привітали з обранням Президент Франції Франсуа Олланд, Президент Мексики Енріке Пенья Ньєто, Президент Аргентини Крістіна Кіршнер, в.о. Президента Венесуели Ніколас Мадуро, Президент Бразилії Ділма Роуссефф, Президент РФ Володимир Путін, Президент Польщі Броніслав Коморовський, а також генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, голова Європейської Ради Херман ван Ромпей і глава Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу.

Свої вітання і найкращі побажання Франциску І офіційно висловили також голова Державної ради і Ради міністрів Куби Рауль Кастро, британський уряд, а також голови британських католиків і англіканців, закордонне відомство Китаю, Всесвітній єврейський конгрес та інші.

Нагадаємо, Конклав кардиналів у Римі обрав аргентинця, архиєпископа Буенос-Айреса Хорхе Маріо Бергольо 266-м Папою Римським увечері в середу, 13 березня. Новий понтифік обрав собі ім'я Франциск I.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не поспішав вітати Папу Римського, зате відразу поздоровив комуніста Сі Цзіньпіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі