понеділок, 04 липня 2011 13:18

Янукович налагодив із Кіпром більш тісні відносини

Янукович налагодив із Кіпром більш тісні відносини

У присутності президента України Віктора Януковича та президента Кіпру Дімітріса Хрістофіаса відбулося підписання міжурядової Угода про економічне, наукове, технічне та промислове співробітництво.

Як повідомили у прес-службі глави української держави, документ сприятиме розвиткові українсько-кіпрської економічної, наукової, технічної та промислової співпраці. Йдеться, зокрема, про створення промислових комплексів; модернізацію промислових підприємств; обмін науковою та технологічною інформацією, технічними спеціалістами та науково-дослідним устаткуванням; розвиток інфраструктурних проектів, туризму тощо.

Крім того, угода передбачає створення Українсько-кіпрської міжурядової комісії з питань економічного, наукового, технічного та промислового співробітництва.

Разом з тим, сторони уклали міжурядову Угоду про співпрацю у сфері оборони, яка передбачає реалізацію щорічних планів співпраці, обміни делегаціями.

Також були підписані міжурядова Угода про міжнародні автомобільні перевезення, міжурядова Угода про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом і Меморандум про взаєморозуміння між міністерствами закордонних справ України та Кіпру про співробітництво з питань, пов'язаних з Європейським Союзом.

Водночас Янукович висловив переконання, що нинішній візит президента Кіпру Дімітріса Хрістофіаса в Україну відкриє нову сторінку у відносинах між державами. Український політик високо оцінив рішення кіпрського уряду  відкрити в Україні посольство Республіки Кіпр.

Зараз ви читаєте новину «Янукович налагодив із Кіпром більш тісні відносини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі