неділя, 14 лютого 2010 14:59

Янукович чекає, щоб Тимошенко добровільно пішла

Янукович чекає, щоб Тимошенко добровільно пішла

Віктор Янукович, переможець на виборах президента України, вважає за неможливе зберегти пост прем"єра за Юлією Тимошенко, яка програла в другому турі.

"Це не реально. Я запропонував Тимошенко піти у відставку, і думаю, що вона це зробить. Краще буде, якщо вона це зробить добровільно", - заявив В.Янукович в інтерв"ю програмі "Недільний час" на російському Першому каналі.

Кажучи про можливість широкої коаліції в парламенті між Партією Регіонів і БЮТ, він сказав: "Якщо говорити про перспективу, про якесь об"єднання - все можливо".

За його словами, мова не йде про те, щоб шукати ворогів у політиці. "Сьогодні в Україні ворог - бідність, безвідповідальність, корупція. Ось з цими ворогами нам потрібно боротися", - відзначив В.Янукович.

"Я в обов"язковому порядку враховуватиму те, що Юлію Тимошенко підтримало 45% виборців. І питання не в моїх особистих амбіціях, а в тому, що сьогодні потрібно знайти можливості і переконати виборців, які голосували, у тому числі і за Тимошенко, і за інших кандидатів, що нинішня влада здатна поліпшити їх життя. Потрібно працювати ефективно, проводити ефективну внутрішню і зовнішню політику", - підкреслив В.Янукович.

Він пообіцяв, що Україна буде "стабільною, перш за все, і країною, що розвивається".

"Ми маємо сьогодні складну стартову ситуацію, тому що зруйновані економіка, управління країною, системи управління розбалансовані. Все, що ми бачили - це була не система, це було ручне управління, таке вибіркове, за принципом політичної доцільності. Зараз ми це все дуже швидко відновимо, і механізм державний почне працювати ефективно. Я зроблю все, щоб система влади працювала на країну, на людей", - заявив В.Янукович.

Він розраховує, що Україна піде по шляху модернізації, розвитку інноваційно-інвестиційної економічної моделі. "Але для цього ми спочатку повинні подолати всі наслідки і економічної кризи, і правління "помаранчевої" влади, яка 5 років руйнувала економіку країни. Це питання внутрішньої і зовнішньої політики країни", - відзначив В.Янукович.

"Ми вважаємо, що за короткий період часу нам вдасться створити ефективну систему управління, сформувати більшість в парламенті і створити професійний уряд, який йтиме по шляху глибоких реформ", - сказав він.

Він пообіцяв, що використовуватиме "досвід європейських країн і, звичайно, досвід Росії, яка вже сьогодні пройшла шлях боротьби з економічною кризою". "Можна сказати, що російські програми вже знаходяться у стадії посткризового періоду. Україна ще не вийшла на цей рівень, і тут нам потрібно буде використовувати досвід наших друзів з Росії", - пояснив В.Янукович.

Кажучи про україно-російські відносини, він підкреслив, що "у нас будуть збалансовані відносини, прагматичні".

"Що стосується Росії, то ми їх обов"язково відновимо на рівень дружніх, таких, які відповідають інтересам і України, і Росії. Я думаю, що ті традиційні зв"язки, до яких традиційно прагнув український і російський народ, ми їх відновимо", - сказав В.Янукович.

Він відзначив, що "сьогодні не стоїть питання вступу України в НАТО".

"Україна сьогодні зацікавлена в тому, щоб розвивався проект створення системи європейської колективної безпеки. Ми готові брати в ньому активну участь і підтримати ініціативу президента Дмитра Медвєдєва", - підкреслив В.Янукович.

Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Янукович чекає, щоб Тимошенко добровільно пішла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі