вівторок, 14 червня 2011 16:23

Янукович благословив головну реформу Тігіпка - експерт

Янукович благословив головну реформу Тігіпка - експерт

Україна не зможе уникнути проведення  пенсійної реформи.

Про це Gazeta.ua сказав голова правління центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, коментуючи слова президента Віктора Януковича про те, що реформа має бути ухвалена до завершення сесії.

"Якщо з нею зволікати далі, то об'єктивно виникне проблема накладання пенсійної реформи на виборчу кампанію. Через пенсійну реформу проходили більшість пострадянських країн і практично всі  центрально-європейські країни. І нам цього не уникнути. Лише питання в тому, коли її буде ухвалено", - підкреслив експерт.

Експерт також нагадав, що ухвалення пенсійної реформи вимагає Міжнародний валютний фонд.

"А судячи з сьогоднішніх заяв, керівництво країни ухвалило рішення про продовження співробітництва МВФ, тому необхідно йти на певні кроки, в тому числі і на проведення пенсійної реформи", - зазначив  Володимир Фесенко.

Характеризуючи законопроект про пенсійну реформу, експерт зазначив, що уряд пропонує м'який варіант підвищення пенсійного віку.

"Людина буде сама вирішувати коли йти на пенсію. Є певні компенсації - чим пізніше іде на пенсію...", - сказав Фесенко.

При цьому експерт переконаний, що законопроект про пенсійну реформу слід ухвалили у першому читанні вже на поточній сесії Верховної Ради.

"Інакше багато соціальних реформ доведеться відкласти і мені здається, що перенесення реформи штовхатиме уряд у глухий кут", - резюмував Володимир Фесенко.

Нагадаємо, що за даними ЗМІ президент Віктор Янукович вимагає від депутатського корпусу до кінця поточної сесії ухвалити законопроект про пенсійну реформу.

МВФ називав головною вимогою отримання нового траншу кредиту підвищення пенсійного віку. На думку експертів співробітництво з МВФ на сьогоднішній день фактично призупинено.

Зараз ви читаєте новину «Янукович благословив головну реформу Тігіпка - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі