неділя, 16 вересня 2012 10:53

Американські дипломати в Судані їздитимуть на броньованих авто

Американські дипломати в Судані їздитимуть на броньованих авто
Фото: REUTERS

Держдепартамент Сполучених Штатів радить своїм громадянам покинути територію Тунісу і зважити на ризики перебування в Судані.

Ці два попередження зовнішньополітичне відомство США оприлюднило у суботу, через кілька днів після аналогічного кроку щодо Лівії, передає УКРІНФОРМ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм "Невинність мусульман" - провокація

"Державний департамент застерігає громадян США від усіх подорожей до Тунісу в цей час. 14 вересня 2012 року Держдепартамент наказав виїхати з Тунісу всьому персоналу, чиє знаходження там не є критичним, після нападу на посольство США в Тунісі. Аеропорт у Тунісі є відкритим, і громадянам США пропонується відбути комерційними рейсами", - йдеться в одному з попереджень.

В іншому попередженні, що стосується Судану, американських громадян закликають уникати поїздок до регіону Дарфур, штатів Блакитний Ніл і Південний Кордофан, а також рекомендують зважити на ризики подорожі в інші частини країни. Повідомляється також, що 15 вересня Держдепартамент наказав виїхати членам сімей працівників дипмісії у Судані, а також частині персоналу, після нападу на посольство США в Хартумі. Щодо дипломатів, які залишаються в країні, запроваджуються посилені заходи безпеки. Зокрема, вони мають переміщатися у справах лише на броньованих авто, а виїжджати за межі Хартуму лише за умов отримання попереднього дозволу.

Раніше, після нападу 11 вересня на консульство США в Бенгазі, в результаті якого загинуло 4 співробітника дипмісії, включаючи посла, Держдепартамент закликав американських громадян утримуватися від подорожей до Лівії. Як і в Судані та Тунісі, частині персоналу дипмісій в країні та родичам працівників було наказано повернутися.

Американцям, які все ж залишаються у цих державах, радять уникати всіх демонстрацій і політичних мітингів, підвищити обережність при переміщенні територією країни, зберігати високу пильність, слідкувати за новинами.

Протести і напади на американські дипломатичні представництва відбулися в Єгипті, Лівії, Тунісі, Судані, а також ряді інших країн. Вони пов'язані зі зробленим у США фільмом "Невинність мусульман", що, на думку прихильників ісламу, образливо зображує пророка Мухаммеда.

Зараз ви читаєте новину «Американські дипломати в Судані їздитимуть на броньованих авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі