середа, 17 липня 2013 23:40

Активісти повинні об'єднатися, моніторити владу і розповідати людям - Соболєв

Активісти повинні об'єднатися, моніторити владу і розповідати людям - Соболєв
Соболєв: "Головний критерій будь-якого проекту – наскільки це тягне людей і чи дасть це шлях до перемоги". Фото: Юлія РУДЕНКО

Громадські організації в Україні повинні змінитись, об'єднавшись, стежити за діяльністю органів влади і займатися просвітницькою діяльністю серед населення.

Про це на круглому столі у Києві сказав громадський активіст Єгор Соболєв.

"У влади зараз упереджене ставлення до громадських організацій, – говорить він. – Вони мають показувати результативність. Це буде збільшувати довіру українців і їхню чисельність в організаціях. Але активісти бачать свою роль у тому, щоб показати вади української влади. І надалі пропагувати це серед населення. Але люди краще знають ситуацію з точки зору її впливу на своє життя. Суспільство очікує зовсім іншого".

Активіст виділив три завдання, що стоять перед громадськими організаціями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політики не чують нормальної мови громадян, вихід один – забрати владу – активіст

"У першу чергу, активісти повинні об'єднатися. Другим завданням є моніторинг органів влади. І останнє – просвітницька діяльність серед населення", - зауважив громадський діяч.

За його словами, не потрібно пропонувати людям "моніторити діяльність влади чи стояти на мітингах".

"Змінюватися повинні громадські організації. Бо вони є локомотивом, що повезе потяг в інший бік. Головний критерій будь-якого проекту – наскільки це тягне людей і чи дасть це шлях до перемоги. Головне – вигравати, здобувати щось", – додав Соболєв.

Зараз ви читаєте новину «Активісти повинні об'єднатися, моніторити владу і розповідати людям - Соболєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі