четвер, 11 квітня 2013 20:24

Активіста арештували на 7 діб за бажання допомогти розчистити "дорогу Януковича"

Активіста арештували на 7 діб за бажання допомогти розчистити "дорогу Януковича"
Максим Панов Фото: svidomo.org

Максима Панова, одного із активістів "Демократичного альянсу", який приїхав "допомогти розчистити дорогу після паводку" у Межигір'ї, арештували на сім діб.

Про це в коментарі повідомила голова всеукраїнської молодіжної громадської організації "Молодь Демократичного Альянсу" Анастасія Шемчук.

"1 квітня ми ("Демократичний альянс" - ред.) подали заяву на проведення акції під Межигір'ям з питанням доріг. Ми планували там провести акцію, аби передати Януковичу вимоги. 5 квітня суд нам заборонив проведення цієї акції на підставі того, що в селі Нові Петрівці була, так звана, повінь і найбільше затопило дорогу Януковича, тому й не можна проводити там акцію, бо там будуть проводитися роботи по ліквідації паводку. Акцію ми вирішили не проводити", - нагадала Шемчук.

Водночас, вона пояснила, що разом із журналістам ТВі, вирішили поїхати та подивитися, чи насправді там "такі загрозливі обставини, навіть планували допомогти у ліквідації того паводку."

"Приїхали, а там чисто та сухо. Нас вже чекали міліція, "Беркут" та міський голова. Вже, виїжджаючи на трасу, нас зупинили на посту ДАІ, нічого не пояснили, лише сказали, що відбувається якась акція, і через кілька хвилин приїхав "Беркут", який "спакував" чотирьох наших активістів та відвезли у відділок міліції", - додала вона.

Шемчук наголосила, що бажання допомогти розчистити дорогу біля Межигір'я закінчилось для активістів арештом.

"Вчора відбувалося декілька судових засідань, тобто відкрили чотири провадження по чотирьом активістам. Двом винесли рішення по непокорі міліції, а нашому голові партії Василю Гацьку по непокорі міліції та по порушенню проведення мирних зібрань, а Максиму Панову, голові місцевої партійки, який був організатором акції, яка планувалась, але не відбувалась, йому винесли сьогодні рішення по статті порушення мирних зібрань і арештували на 7 діб. Фактично о 18:00 оголосили це рішення, а вчора йому винесли рішення — оплатити штраф 170 гривень", - зауважила вона.

Окрім того, за її словами, його арештували "на місці, на той момент, коли він намагався передати частину речей Василю Гацьку".

"Йому не дали цього зробити, а вивели з зали суду. Ми знаємо, що він ще знаходиться в міліції в Вишгороді. І нам повідомили, що за декілька годин (близько 21:00-22:00 - ред.) його відправлять в ізолятор. Ми намагаємося з'ясувати, в який саме", - сказала голова всеукраїнської молодіжної громадської організації "Молодь Демократичного Альянсу".

Також, за її словами, "Демократичний альянс" буде оскаржувати "неправомірне рішення суду, оскільки жодної акції не відбувалось".

"Нам наразі свою підтримку висловила Гельсінська спілка, яка готова взяти нашу справу, та довести до Європейського суду з прав людини. І, мабуть, будемо готувати акції протесту, бо Максима треба визволяти", - резюмувала вона.

Нагадаємо, в середу міліція під Межигір'ям затримала чотирьох активістів за порушення порядку проведення мирних зборів. Пізніше правоохоронці заявили, що затримали не чотирьох, а шістьох осіб.

Зараз ви читаєте новину «Активіста арештували на 7 діб за бажання допомогти розчистити "дорогу Януковича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі