понеділок, 04 травня 2009 10:32

Якщо виборів не буде, Литвин виконуватиме функції президента - політолог

Якщо виборів не буде, Литвин виконуватиме функції президента - політолог
Директор Київського центру політичних досліджень та конфліктології Михайло Погребинський не виключає, що Володимир Литвин відмовиться від участі у президентській компанії. Про це він сказав в інтерв"ю журналу "Главред".

На його думку, якщо виборча кампанія буде брудною, то більше відповідальності ляже на Верховну Раду, але при цьому Рада впорається з таким тягарем.

"Я вважаю, що в неї насправді є такий потенціал. Наприклад, через великий вплив олігархів в нашому парламенті, а вони найменше зацікавлені в подальшій дестабілізації ситуації, адже дестабілізація обнуляє їхні активи. Тому я думаю, що в них буде можливість у Верховній Раді сісти і домовитися - їх же не так багато. Ну і, звичайно, в цій ситуації велику роль гратиме Володимир Литвин", - сказав Погребинський.

Він вважає, що у Литвина в цій ситуації "з"являється свій специфічний інтерес".

Литвин ретельно зважуватиме всі "за і проти"

"Якщо вибори взагалі не відбудуться, то саме він виконуватиме функції президента", - сказав політолог.

"Яке рішення він прийме? Ще недавно я б сказав, що він піде на президентську кампанію", - зазначив експерт.

Проте, за словами Погребинського, зараз ситуація швидко змінюється, і не виключено, що Литвин відмовиться від участі у передвиборчій кампанії.

"Це не виключено, оскільки отримати значний відсоток йому буде практично нереально, а отримати один відсоток, як отримували досі спікери, які брали участь у президентських виборах, для нього означатиме згубити свою кар"єру", - вважає політолог.

На його думку, нинішній спікер ретельно зважуватиме всі "за і проти".

"Я не знаю, яким буде його рішення, але потрібно брати до уваги ще й те, що він в принципі влаштовує основних гравців. І якщо він отримає від них якісь гарантії, то не дуже зрозуміло, навіщо йому брати участь у цих виборах", - сказав Погребинський.

Нагадаємо, що за прогнозами різних соціологічних інститутів, на президентських виборах Володимира Литвина готові підтримати від 2,9% до 5,2% виборців. Сам Литвин поки ухилявся від питань, чи має намір він брати участь у президентській кампанії.

За матеріалами NEWSru.ua

Зараз ви читаєте новину «Якщо виборів не буде, Литвин виконуватиме функції президента - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі