вівторок, 12 вересня 2023 04:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Якщо Україна отримає ATACMS, то вона не обов'язково отримає Taurus – Пісторіус

Якщо Україна отримає ATACMS, то вона не обов'язково отримає Taurus – Пісторіус
Міністр оборониНімеччини Борис Пісторіус прокоментував постачання Україні ракет Taurus. Фото: DW

Німеччина не обов'язково постачатиме Україні крилаті ракети Taurus лише тому, що США можуть вирішити відправити в Україну ракети великої дальності ATACMS.

Країна ще не спроможна вирішити, чи надавати ці ракети Україні, заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, пише Sky News.

"У цій війні немає автоматизму", – сказав Пісторіус.

Київ наполягав на тому, щоб Берлін поставив ці ракети, але канцлер ФРН Олаф Шольц "неодноразово давав зрозуміти", що Німеччина діятиме лише спільно зі США щодо постачання зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США розглядають відправку в Україну ракет великої дальності з касетною бойовою частиною – ЗМІ

"Однак коментарі пана Пісторіуса свідчать про те, що той простий факт, що США погодилися постачати зброю, не означатиме автоматично, що Німеччина наслідуватиме їх приклад", – зазначає видання.

Taurus KEPD 350/150 – дозвукова авіаційна оперативно-тактична крилата ракета великої дальності класу "повітря-поверхня" для високоточних ударів та ураження високозахищених та поглиблених цілей без заходу ракетоносія до зони ППО противника. Базова модель KEPD-350 має тандемну бетонобійну бойову частину масою 481 кг, вага вибухової речовини – близько 50 кг. Маса заправленої – 1360 кг, порожня – 1080 кг. Гранична дальність польоту – щонайменше 500 км.

У серпні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Німеччину і Сполучені Штати Америки надати Україні далекобійні ракети Taurus і ATACMS. Чим більша дальність ракет, тим коротша війна, сказав міністр.

11 вересня Кулеба зустрівся у Києві з німецькою колегою Анналеною Бербок. Питання надання Україні ракет Taurus просувається вперед, заявив Кулеба за підсумками зустрічі.

Зараз ви читаєте новину «Якщо Україна отримає ATACMS, то вона не обов'язково отримає Taurus – Пісторіус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі