середа, 28 вересня 2022 17:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Яхту російського олігарха продали за $37,5 млн
3

Дмитро Пумпянський і президент Росії Володимир Путін.
Фото: ТАСС
Судно довжиною 72,5 м має басейн, джакузі, 3D-кінотеатр, водні мотоцикли, обладнання для підводного плавання й місце для 20 членів екіпажу.
Судно довжиною 72,5 м має басейн, джакузі, 3D-кінотеатр, водні мотоцикли, обладнання для підводного плавання й місце для 20 членів екіпажу.

У Гібралтарі на аукціоні продали супер'яхту підсанкційного російського олігарха Дмитра Пумпянського.

Супер'яхту Axioma продали за $37,5 млн. Про це повідомили Reuters.

Судно пішло з молотка на запит американського банку JP Morgan, який надавав позику для купівлі яхти.

Виторг від продажу піде на погашення боргів судна перед кредитором.

Ринкову ціну яхти оцінюють у $75 млн. Хто став новим власником судна не повідомляють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мільярдні активи російських олігархів в Україні показали на інфографіці

Судно довжиною 72,5 м влада Гібралтару конфіскувала у березні. Після того, як її власник Пумпянський не виплатив 17 млн фунтів стерлінгів ($20 млн) кредиту.

На яхті можуть розміститися 12 осіб у шести каютах, є басейн, джакузі, 3D-кінотеатр, водні мотоцикли, обладнання для підводного плавання й місце для 20 членів екіпажу.

Статки Пумпянського оцінюють у 1,84 млрд фунтів стерлінгів.

У Росії олігарх очолював раду директорів компанії-виробника сталевих труб "ТМК". З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну потрапив під санкції Великої Британії, ЄС і США.

Корпорація найбагатшого олігарха Росії Володимира Лісіна постачала сталь підприємствам-розробникам російської ядерної зброї. Проте Рада національної безпеки і оборони України досі не ввела проти Лісіна санкції, повідомляли журналісти.

За сім місяців РНБО не запровадила санкції проти російських олігархів Михайла Фрідмана, Олега Дерипаски, Аркадія Ротенберга.

У вересні Вищий антикорупційний суд конфіскував статки російського мільярдера Володимира Євтушенкова. Це перше подібне рішення українського суду.

Зараз ви читаєте новину «Яхту російського олігарха продали за $37,5 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі